TYÖPAIKAT

Ura Burger King -ketjussa

BK-ravintoloiden työntekijät voivat olla sellaisia kuin ovat, persoonaan katsomatta. Kukaan ei ole kingi syntyessään, mutta koulutamme jokaisesta työntekijästämme sellaisen. Voit edetä esimerkiksi kesäduunarista vuoropäälliköksi tai ravintolapäälliköksi. Monen kingiläisen ensimmäinen pesti onkin fast food -työntekijä, eräänlainen ravintolan yleiskone. Parhaiten ravintolan pyörityksestä oppiikin kassalla ja keittiössä käytännön töissä.

Koska ravintolatyö on tiimityötä, on työntekijöiden tukena aina osaava esimies. Ravintola- tai vuoropäällikkö huolehtii vuoronsa aikana, että valtakunnassa on kaikki hyvin – niin keittiössä, kassoilla kuin salin puolellakin, ja että jokainen työntekijä antaa oman panoksensa. Meiltä löytyy siis kingejä hommia jokaiseen makuun – oman valinnan mukaan!

Lue lisää millaista on olla BURGER KING® -ketjussa töissä: Kingijengi tarjoaa rempseän työyhteisön ja upeat etenemismahdollisuudet
 

Mitä työ BK:lla sitten pitää sisällään? Tutustu työntekijöidemme tarinoihin.

 

Toni

Fast food -työntekijä (tuotantovastaava)

Burger King -ravintoloiden tuotantovastaavat huolehtivat yhdessä vuoropäälliköiden kanssa, että hommat menevät maaliin ajoissa ja oikein. Päivittäinen työ on monipuolisesti asiakaspalvelua ja keittiötöitä. 21-vuotias Toni kuvailee itseään positiiviseksi persoonaksi, joka löytää huonoistakin asioista jotain hyvää. Hyviin puoliin keskittyminen onkin tärkeää työssä, jossa tapaa päivittäin kaikenlaisia ihmisiä. Toni päätyi kingiin jengiin bussissa näkemänsä työpaikkailmoituksen takia, ja hän on ollut mukana remmissä Suomen ensimmäisen ravintolan avauksesta asti.

- Yllätyin eniten siitä, kuinka paljon sääntöjä ja toimintamalleja täällä on, ja kuinka tarkasti niitä noudatetaan, aina pikkujutuista isoihinkin asioihin. Kiire antaa omat haasteensa työssä, jotta taso säilyy, mutta ei se mahdotonta ole.

- Parasta tuotantovastaavan tehtävissä on minulle annettu vastuu, sekä esimiehen luottamus siihen, että pystyn hoitamaan hommani kunnolla. Nykyään myös koulutan uusia työntekijöitä perusasioiden parissa.

Rautatieaseman kingiläisillä on loistava ilmapiiri, ja kaikki tulevat hyvin juttuun toistensa kanssa. Toni uskoo, että uusien työntekijöiden on helppo päästä eroon alkujännityksestä, sillä he sujahtavat porukkaan mukaan nopeasti.

- Esimiehet ravintolapäälliköstä vuoropäällikköön ovat helposti lähestyttäviä ja mukavia. Olen myös saanut työpaikalta monia hyviä ystäviä, joiden kanssa vietän aikaa myös työympyröiden ulkopuolella.

- Rento ilmapiiri välittyy myös asiakkaille. Asiakkaat kohdataan ihmisinä ja heitä palvellaan parhaimmalla tavalla, ei robottimaisesti tiettyjä fraaseja toistaen, vaan vapaammin, jokainen hieman omalla tavallaan.

Toni pitää tärkeänä sitä, että Burger King tukee työpaikan ulkopuolista elämää hyvin ja joustavasti, mikä sopii nuoren opiskelijan elämään.

- Vuorolistoissa voi esittää toiveita, haluaako aamu-, ilta- vai sulkuvuoron, ja myös vapaapäiviin voi esittää omat ehdotukset.

- Jos pääsykokeiden jälkeen varmistuu opiskelupaikka, voisin kuvitella jatkavani työskentelyä BK:ssa opiskelun ohessa. Meillä on muutama muukin työntekijä, jotka opiskelevat ja tekevät töitä sen mukaan mitä ehtivät ja miten on esimiesten kanssa sovittu.

Toni arvostaa sitä, että Burger King antaa kaikille työntekijöille samat mahdollisuudet ja resurssit kehittyä työssään ja kasvattaa omaa uraansa siihen suuntaan mihin tahtoo. Rennolla otteella.

- Säännöistä pidetään kiinni ja varmistetaan, että kaikki tehdään niin kuin pitää, mutta silloin kun voi ottaa rennomman asenteen, sekin onnistuu. Muutaman kerran vuodessa mennään työporukalla viettämään hauskaa iltaa yhdessä.

Hae töihin

Sami

Vuoropäällikkö

Burger King -ravintoloiden vuoropäälliköt huolehtivat, että ravintolassa hommat toimivat jouhevasti oman työvuoron aikana. Normaalin asiakaspalvelutyön lisäksi vuoropäälliköt toimivat työntekijöiden esimiehenä ja tietenkin auttavat heitä päivittäisessä työssä. Sami kuvailee itseään sosiaaliseksi, ahkeraksi ja sopeutuvaksi – kaikki erinomaisia ominaisuuksia vuoropäällikön vastuullisessa työssä. Työssään hän pitää erityisesti nopeasti vaihtuvista tehtävistä.

- Tehtävien laaja-alaisuus on ollut ehdottomasti yksi tämän työn mukanaan tuomista yllätyksistä. Eniten olen pitänyt uusien työntekijöiden kouluttamisesta.

- Olen mielestäni rohkaiseva, myyntihenkinen ja tinkimätön ammattilainen. Siihen kuuluu se, ettei ketään jätetä kuuntelematta. Meillä kaikkien ideat otetaan huomioon. Koitan myös itse keventää tunnelmaa työvuorojeni aikana.

Burger King panostaa paljon työpaikkojen ilmapiiriin. Ihmisiä rohkaistaan olemaan omia itsejään ja yrityksessä uskotaan tiimityön voimaan. 23-vuotias vuoropäällikkö kuvailee työpaikkaansa osuvasti.

- Porukkamme on hyvin tiivis, iloinen ja osaava. Muihin pikaruokaketjuihin verrattuna kulttuurimme on todella innostava. BK erottuu selkeästi muista, panostamme enemmän asiakaspalveluun ja pyrimme innovoimaan jatkuvasti uutta.

- Vietämme usein vapaa-aikaa yhdessä työkavereiden kanssa. Olen itse myös kiinnostunut koko yrityksen kuulumisista ja seuraan ketjun toimintaa uutisista.

Hyvä työyhteisö voi syntyä vain, jos kaikki sen jäsenet tuntevat itsensä tärkeäksi ja huomioonotetuksi. Burger King -ravintoloissa tämä näkyy monella tapaa.

- Täällä kaikki on otettu hyvin huomioon, esimerkiksi koulunkäynti. Opiskelen itse ruokatuotannon johtamista ammattikorkeakoulussa ja vaikka työ vaatii paineensietokykyä, milloinkaan ei tunnu siltä, että työntekijöiltä vaadittaisiin liikoja.

Hae töihin

Nea

Apulaisravintolapäällikkö

Apulaisravintolapäällikkönä Nea vastaa ravintolan toiminnasta ravintolapäällikön alaisena. Käytännössä työ on ravintolan toimintojen pyörittämistä ja työntekijöiden esimiehenä toimimista. 21-vuotias Nea kuvailee itseään kovaa eteenpäin meneväksi tyypiksi – niin arjessa kuin elämässä yleensäkin. Siksi pikaruokaravintola on hänelle oiva valinta työpaikaksi. Burger King -ravintolaan Nea päätyi töihin innostuttuaan ajatuksesta päästä uuteen ketjuun työskentelemään ja näkemään sen kasvua.

- Parasta työssäni on se, että pääsen haastamaan paljon itseäni. Ravintolapäällikkömme on myös valmis auttamaan ja ohjaamaan minua, jotta pääsen kehittämään itseäni.

- Haastavinta on ihmisten johtaminen. Se on toisaalta myös mielekästä, sillä haluan kehittyä jatkuvasti paremmaksi esimieheksi. Oma esimieheni on todellinen ammattilainen, joka välittää henkilökunnastaan. Hän on minun esikuvani hyvästä johtajasta, joka kannustaa ja tukee meitä joka tilanteessa.

Burger King -ravintoloissa yksikään päivä ei ole samanlainen. Tämä on totta etenkin Nean työpaikalla, sillä se sijaitsee erittäin vilkkaalla paikalla Helsingin Rautatieasemalla.

- Yllättävintä töissä on oikeastaan se, miten jokainen päivä jaksaa yllättää. Vaikka luulee kokeneensa kaiken, silti vastaan tulee jatkuvasti uusia tilanteita.

- BK:ssa on hienoa se, miten täällä jokainen saa olla oma itsensä. Me myös pidämme toisistamme oikeasti huolta. Työyhteisömme on todella mukava ja yksikkömme henkilökunta pelaa aina yhteiseen pussiin.

- Työyhteisömme on todella nuorekas ja kovaa vauhtia kehittyvä. Kuvailu sopii hyvin koko firmaan, sillä Burger King -kulttuuriin kuuluu jatkuva kehittyminen. Haluamme aina tehdä asiat entistä paremmin.

Burger King pyrkii tarjoamaan työntekijöilleen rutkasti mahdollisuuksia uralla etenemiseen. Nea näkeekin tulevaisuutensa yrityksessä hyvänä.

- Tavoitteeni ovat aina mahdollisimman korkealla. Olen edennyt paljon BK:ssa ja saanut hienoja mahdollisuuksia. Haluan tosin myös kouluttautua vielä, jotta voin saavuttaa tavoittelemani tason. Uramahdollisuuksista täällä kehittymiseni ei jää kiinni.


Hae töihin

Rosa

Ravintolapäällikkö

Ravintolapäällikkö on ravintolan kingi, joka johtaa koko ravintolan henkilökuntaa ja valvoo, että ohjeistuksia ja säännöksiä noudatetaan pilkulleen. Tulosvastuullinen työ ei kuitenkaan tarkoita, että pitäisi olla nipottaja. Ravintolapäällikkönä toimivan Rosan tiimi kuvailee häntä termein reilu, mahtava, itsevarma ja tomera. Monipuolisen toimenkuvan paras puoli on 21-vuotiaan mielestä yhdessä tekeminen ja yhteisten tavoitteiden saavuttaminen.

- Tiimissäni on 20 ihmistä ja ravintolassamme 70 asiakaspaikkaa, joten suurin osa ajastani on ihmisten kanssa toimimista ja erilaisten ongelmien ratkaisemista. En ole ennen BK:ta kokenut vastaavaa tukea työkavereilta – tämä on ollut todella positiivinen yllätys.

Oma persoona saa loistaa ja huumori kukkia työssä. Nuorekas työyhteisö saa kiitosta myös Rosalta.

- Meidän porukalta ei hymy hyydy kiireenkään keskellä. Olemme avoin työyhteisö emmekä säästele tunteita. Työpäivissä onkin paljon iloa ja naurua, välillä tietysti myös turhautumista. Työyhteisö on avoin ja tukeva, kannustamme jatkuvasti toisiamme emmekä pelkää työntekoa.

- Vaikka Burger King luonnollisesti määrittelee esimerkiksi mitä vaatteita töissä pidetään, saan olla oma itseni ja johtaa tiimiäni omalla persoonallani. Uskon, että tämä esimerkki antaa myös muille turvaa ja uskallusta olla oma itsensä.

BK:ssa asiakkaita pidetään kingeinä, mutta yhtä tärkeitä ovat lopulta työntekijät.

- Burger King -maailmassa vallitsee todella hieno kulttuuri. Täällä hyvästä työstä palkitaan aina. Kouluttajani ja silloinen esimieheni on ollut paras mahdollinen tuki koko BK-urani aikana – ja tulee olemaan myös jatkossa. Olin onnekas saadessani esimiehen, joka uskoi minuun ja kykyihini enemmän kuin minä itse.

- Oma tulevaisuuteni Burger King -ketjussa on varmasti erittäin mielenkiintoinen, sillä työt eivät tekemällä lopu. Täällä minulla on loistava mahdollisuus päästä urallani eteenpäin ja kehittää sekä haastaa itseäni.

Hae töihin